Шефица америчке гране велике издавачке куће Блумсбури, најпознатије по издавању серијала о Харију Потеру, погинула је у поморској несрећи у италијанским водама близу Салерна.

Четрдесетпетогодишња Адријен Воган, која се у Италији одмарала са супругом и двоје деце, погинула је у четвртак када се глисер, који је изнајмила, забио у 45 метара дугу једрилицу на којој је било 85 особа које су славиле венчање, пише Гардијан.

Воган је приликом судара глисера с великом једрилицом пала у море и смртно страдала од ударца пропелера.

Њен супруг, који је задобио повреде удова, пребачен је у оближњу болницу, заједно с двоје деце - дванаестогодишњом девојчицом и осмогодишњим дечаком, који нису физички повређени, али су у шоку.

Зашто се глисер на којем су били Воган и њена породица сударио с једрилицом, није било одмах јасно. Италијански тужитељи у Салерну покренули су истрагу о њеној смрти и испитали сведоке.

Глисером је управљао тридесетогодишњи скипер који је у судару сломио карлицу и ребра. Тест његове крви био је позитиван, али још није познато да ли је скипер био под утицајем дроге или алкохола.

Адријен Воган радила је за компаније Дизни Букс и Оксфорд Университy Пресс пре него што се 2020. године као извршна уредница придружила издавачкој Блумсбури. Годину дана касније унапређена је у председницу управе, а била је и чланица управног одбора Удружења америчких издавача.

БОНУС ВИДЕО: