- Ово објављујем по жељи пацијенткиње. Питала ме је: "Докторе, желим похвалити све вас.Не желим да оваква брига и стручност прође незапажено. Имам ли ваше допуштење?" И сам сам мислио да објавим, али сам одустао мислећи "доста јој је мука", али ето Иванка је инсистирала, па ето. До сада највећи тумор који смо оперирали тежак око 20 килограма. Било је зезнуто, а Иванка је данас кући са својим најмилијим. Једна слика пре и након операције (раван трбух). Каже Иванка: "Ви сте као пластични хирург, од огромног трбуха сада потпуно раван. Сретно јој даље и хвала што нам је веровала да можемо то оперисати - поручио је некадашњи министар и директор Опште болнице Госпић.

Бивши ХЏ-ов посланик, а данас председник странке ЛиПО (Лика, Приморје, Отоци) у кратком разговору за Јутарњи лист рекао је како с причом о успешно изведеној операцији огромног тумора у његовој госпићкој болници не би изашао у јавност да то од њега није затражила сама пацијенткиња.

- Она је код нас у госпићку болницу дошла кад јој је трбух већ био огроман. Брзо смо открили о чему се ради и извели операцијски захват. Одстранили смо заиста огроман тумор, тежак око двадесет килограма. Пацијенткиња је данас отпуштена из болнице и осећа се добро. Након што буде готов ПХД (патохистолошка анализа) знаћемо је ли тумор био доброћудан или не - рекао је Дарко Милиновић.

 

 

Мислила да се угојила

Иванка Мургић, педесетосмогодишњакиња из Перковића, каже како је операција прошла у реду, и да ову прилику жели да искористи и како би се захвалила "свим сестрама и свим докторкама и докторима с гинеколошког дела госпићке болнице".

- Били су неизмерно услужни и пуно су ми помогли. Знате, све се одиграло у брзини, ја сам се јако препала, а они су ми пружили заиста велику подршку - каже.

Дуго није била свесна здравственог проблема јер је, како је рекла, ништа није болело.

- Никакве потешкоће нисам имала, једноставно је стомак почео да ми расте. Мислила сам да сам се удебљала, па онда да можда имам каквих пробавних сметњи или проблема с цријевима... На крају сам отишла на ултразвучни преглед абдомена, али он није ништа показао. Након тога су ми направили дубински ЦТ преглед који је напокон открио тумор. После тога све се јако брзо одвило у болници у Госпићу. Тек сам тамо открила да имам гинеколошки проблем, односно да имам огромну цисту на јајнику. Сутра идем на превијање ране, а засад се осећам супер. Надам се да ће и резултати патохистолошке анализе показати како је била реч о доброћудном тумору и да ће на крају све добро завршити - рекла је Иванка Мургић за Јутарњи лист.

(Курир.рс/Јутарњи)

БОНУС ВИДЕО:

"ВИДЕО САМ АВИОН, МАХАО ПИЛОТУ": Исповест човека крај чије њиве се срушила летелица у Батајници

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".