Око 200 навијача атинског АЕК-а окупило се испред комплекса суда, а неки су бацали флаше воде и друге предмете на полицијске и телевизијске екипе, пренео је АП.    

За сада нико није ухапшен нити повређен. 

Државна телевизија ЕРТ објавила је да су главни осумњичени три Грка, један Хрват и један Албанац, с обзиром да су приликом хапшења код албанског и хрватског држављанина пронађени џепни ножеви са траговима крви.

Од тројице Грка, двојица су навијачи АЕК-а и вец́ су познати полицији због тога што имају кривични досије, један је раније хапшен четири пута, други једном, док је за трец́им осумњиченим Грком потрага у току, иако је већ идентификован.

Како преноси ЕРТ, настављају се лабораторијске анализе узетог генетског материјала од ухапшених хулигана, а на ноктима жртве откривен је ДНК починиоца или извршилаца.

У Атини су се у понедељак сукобиле присталице фудбалских клубова АЕК из града домаћина и Динама из Загреба.

Грк Михалис Кацурис (29) преминуо је од више убода ножем задобијених током туче више десетина навијача која се догодила дан пре утакмице трећег кола квалификација за Лигу шампиона на стадиону АЕК-а у атинском предграђу Неа Филаделфија.

Због повреда су збринута још четири Грка и четири Хрвата, а ухапшено је око 100 људи, углавном навијача Динама.     

Кацурис ће бити сахрањен током дана у свом родном граду Елефсина, 25 километара западно од Атине. 

Локалне власти прекинуле су неколико јавних догађаја уочи сахране у знак жалости. 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".