Он се недавно огласио о причама које се сваки пут покрену када долази у Београд.

Мерлин је истакао како му се спорне изјаве "Можда би требало отићи у Београд јер су Срби болесници, а болеснике треба обилазити", затим "У Београд ћу доћи само кад буде сравњен гранатама" и "Србе треба уклонити пушкама", није он изрекао.

Дино је додао и да је српски суд донео званичну пресуду која поткрепљује његове тврдње (више о томе прочитајте на ОВОМ линку).

Певач деценијама гради музичку каријеру током које је снимио велики број хитова и постао један од најтраженијих певача у региону.

Фото: АТА имагес

 

 

Поред успешне каријере, ужива и у породичном животу. Са супругом Амелом, Дино је од своје седамнаесте године. После пет година забављања они су се венчали и данас имају двоје деце.

За време рата у Босни и Херцеговини, Дино Мерлин је остао је у свом Сарајеву, где живи и данас. Поред спорних изјава, опречне реакције са обе стране Дрине изазивала је и његова песма "Да те није Алија".

Са првим председником БиХ, Алијом Изетбеговићем, сусрео се неколико пута, а о томе како је настала поменута песма, Дино је говорио пре неколико година.

Фото: Профимедиа

 

 

- Алија Изетбеговић је уствари био један - Нелсон Мандела. Цео живот у затвору због идеала. Изашао је из затвора, ушао у рат, завршио се рат и преселио. То је једна трагична судбина. Један човек који је имао ту мисију да стане на чело свих нас који смо уједињени у томе да нам је начињена неправда - описао је певач свој став о Алији (са којим велика већина људи у Србији тешко да би се сагласила) и прецизирао коме је позната нумера посвећена:

- Алија Миладин је један младић из мог комшилука који је са истом том идејом, лудо храбар бранио ову земљу. Ја уопште не знам шта је спорно? Песма "Да те није Алија", по стоти пут ћу поновити, посвећена је и Алији Изетбеговићу и Алији Миладину и сваком Алији и сваком Миладину који су стали у одбрану оних идеала, у чију одбрану су стали и Сузан Сонтаг и Боно Вокс и сви они великани, Бернар-Анри Леви, и сав мислећи свет и сви ми који смо уједињени у томе да нам је учињена неправда и да се против те неправде треба борити – изјавио је својевремено Дино Мерлин.

БОНУС ВИДЕО: