Од раних јутарњих сати на магистралном путу који води ка Пријепољу и даље ка црногорској граници појачан је интензитет саобраћаја, а на самим граничним прелазима формиране су дугачке колоне возила.

- Чека се више од пола сата, врућина је велика. Али, нисмо изненађени јер је ово датум кад је смена туриста и није да нисмо очекивали колапс. Нисмо љубитељи ноћне вожње, тако да, то нам је што нам је, каже Слободан Секулић који је из Краљева кренуо за Будву.

Међутим, судећи по информацијама које стижу из Црне Горе гужве на самој граници су само почетак саобраћајног колапса који их очекује на путу до мора.

- Најкритичнија деоница је од Подгорице ка Бару, тунел Созина. Ту су километарске колоне и чека се буквално сатима. Затим следи деоница од Цетиња до Будве преко Брајића где је такође хаос, али и од Будве преко Котора до Тивта сваки дан се буквално мили по путу, немате потребу, верујте, на тој деоници убацити у трећу брзину, каже Марко, таксиста из Будве.

Возачима се саветује додатан опрез и стрпљење током путовања до Црногорског приморја. Онима који крећу из Србије посебан опрез се препоручује на деоници од Нове Вароши до Пријепоља преко Бистрице, јер је током летње сезоне на том делу пута дошло до неколико тешких саобраћајних несрећних несрећа са смртним исходима.

Како би се избегле гужве и дугачке колоне на граници, препоручује се коришћење прелаза преко Јабуке.

(Курир)