Српски кошаркаш Стефан Шајин (30) добио је доживотну забрану играња кошарке, преноси "Спортски журнал". ФИБА је већ неко време "чешљала" српске кошаркаше после пријаве да су учествовали у нерегуларностима, а незванично је Шајину и доказана оптужба и због тога је суспендован за сва времена.

Шајин је иначе крилни центар који је рођен у Панчеву 1993. године и који је током каријере играо за суботички Спартак, земунску Младост, Динамик, Војводину, Шриљеву, ЦСМ Медијасу... У тренутку када је покренута званична истрага, Стефан Шајин је био члан Војводине, међутим спорни догађаји око намештања утакмица нису се десили у тренутку када је играо за наше клубове, док није прецизирано када се то догодило.

Осим Шајина, међу онима које је ФИБА сумњичила за намештање утакмица био је Саша Аврамовић, с тим да за њега нема никаквих информација о томе да ли је током процеса то и доказано.

"Тачно је да смо од стране ФИБА обавештени о суспензији играча новосадске Војводине. По добијању комплетне документације Стефан Шајин је суспендован, санкционисан је забраном играња. Цео случај је поверљив и осетљив и не бих желео да говорим о детаљима. Оно што само могу да потврдим је да спорни догађаји ни на који начин нису повезани са Кошаркашком лигом Србије, већ са једном лигом у региону", рекао је пре изрицања пресуде Кошаркашке лиге Србије Александар Грујин.

БОНУС ВИДЕО: