Давор се прославио улогом у Перхана у филму "Дом за вешање" који је снимљен 1988. године. Тада се његом живот променио из корена. Многи су препознали његов таленат, али није могао да се супростави низу порока. 

 

 

Срца публике освојио је када је имао само осамнаест година, а након пет година проглашен је за најбољег глумца Европе. Многи су га тада поредили са Дастином Хофманом.

У култном филму Емира Кустурице нашао се тако што је док је похађао музичку школу свраћао код свог оца на пијацу у Сарајеву, а у оближњем локалу пио је сок када су га и спазили Кустурица и његов асистент и баш тада је кренула његова каријера. Прва улога му је била у филму "Отац на службеном путу", да би га касније Кустурица ангажовао и на филму "Дом за вешање". Покушао је Давор да упише и академију али у томе није успео.

- У шали кажем да бих ишао на Академију под условом да предајем. Мислим да није било потребе, јер сам мислио да се глумом бавим док се не заситим, док се публика и камера не засите мене. Ја у ствари никад нисам имао намеру да будем глумац - изјавио је једном Давор.

 

 

Једном приликом, Давор је искрено говорио о канџама дрога из којих је покушавао да се извуче, али безуспешно.

- Оно што доноси хероин не бих пожелео ни најгорем непријатељу. У почетку је било "ја сам мал’, па сам радознал’", али радозналост се у овом случају плаћа зависношћу - изјавио је тада глумац.

Током рата у Сарајеву Давор је живео у био у Београду и добио улогу у "Топ листа надреалиста" као и у филму "Андерграунд", после тога је отишао у Словенију код девојке и 31. маја 1999. године извршио самоубиство вешањем у Новом Месту.

Глумац је имао тридесетз година када је себи одузео живот, а није ни слутио каква га каријера чека. 

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: