Свакодневно на друштвеним мрежама можемо прочитати искуства грађана који пишу како су им поједини мајстори за поправку неких кварова наплатили много више новца него што она заиста кошта.

Удружењима за заштиту потрошача такође веома често стижу жалбе на мајсторе који не поштују Закон о заштити потрошача, већ наплаћују своје услуге много више него што би можда биле реалне цене.

- Замена грејача бојлера 22.000 динара. Другар био на мору и станар му јавља да је бојлер црк'о. Овај му јавља да нађе мајстора и да ће регулисати кад дође. Дошао и шлогирао се кад је видео рачун. Где ће вам душа - пише у објави са фотографијом испод које су се низали коментари.

- Ја сам имала слично само 26.000 платила да ми отпуши wц шољу - написала је једна корисница, док је други додао:

- Неко је пре пар дана објавио да је замену вентила платио 36.000 динара.

Фото: Твитер принтскрин

 

 

Ипак, судећи по коментарима, неки сматрају и да је у све ово умешан и станар односно и да се он "уградио" у ову цену те и да је узео неки динар.

- Пре пар месеци сам платио замену на једном и термостата дна другом бојлеру кошта око 60 евра - пише у једном коментару док је аутор твита одговорио да је то реална цена те и да је ово драње.

Међутим, неки су додали и да многи који сами поправљају ствари у кући доста уштеде.

- Ми што мењамо сами тек сад видимо колико уштедимо. Бојлер платио прошле јесени 17.000 - гласи један од коментара, док су многи били сагласни са тим да толико кошта нови бојлер са монтажом.

На рачуну се види да је мајстор само за констатацију квара узео 4.000 динара док замена сигурносног и замена комплетног грејача скоро 10.000 динара.

БОНУС ВИДЕО: