Мирјанина приватна оаза налази се близу Дунава, у селу Пригревица поред Апатина, месту у коме је време стало и које одише старинским шармом северозападне Бачке.

„Рај за очи и душу”, баш како је написала поред једне фотографије на којој су у првом плану свеже воће и велико двориште пуно зеленила.

Кад пожели да побегне од београдске вреве, Мирјана не мора да путује далеко. У миру бачке равнице има кућу уређену у типичном војвођанском стилу, а она је неке детаље мало и дотерала.

На пример прозоре, које је украсила шерпама са туфнама, малим бундевама и цвећем.

Међу рустичним војвођанским чаролијама нашла се и стара преслица, па су се испод фотографије на Инстаграму надовезали одговарајући коментари из бајке о Трновој Ружици.

- Чекам још принца за буђење - нашалила се Мирјана одговарајући пратиоцима.

У летњој сезони многа војвођанска поља украшавају сунцокрети. Природни антистрес, како каже Мирјана, подсећајући на благотворна својства биљке прелепог цвета из које се добија уље, не само јестиво, већ и етерично. Има га пуно у близини њене куће...

Међу старе традиционалне лекове може да се сврста и ораховача – неко би рекао ракија, а неко ликер. „Повећала сам количине”, открила је поред једне фотографије на којој је видимо са корпом пуном младих, зелених ораха. Пратиоци су приметили да изгледа као Хајди, мада је било и дама које су замолиле за рецепт.

Постоји и кутак с погледом, који је уредила са посебном пажњом.

- Колико радости кад спроведеш неке своје идеје у нешто опипљиво. Ево шта се може урадити од странице коњских кола... Захвална комшијама што знају да обожавам старудију, па доносе - написала је Мирјана уз слику трема где су звезде шарени јастуци, таваница од греда и украс изнад „софе”, направљен од дрвених делова старих коњских кола.

(hellomagazin)

БОНУС ВИДЕО: