- У Америку сам отишла преко имиграционог програма за таленте - изјавила је тада Данијела.

Марија Штанфелд оповргла је наводе своје ћерке, у службеном исказу који је дала инспекторки, током предистражних радњи изјавивши да је њена ћерка у Америку отишла са туристичком визом.

 

 

Бранислав Лечић је пре неколико дана јавно рекао да поуздано зна да је Данијела Штајнфелд отишла у Америку са туристичком визом.

- Овај податак је проверен. Знам поуздано. Осим што не постоји "имиграциони програм за таленте" и што имам сазнања да је отишла са туристичком визом, а остала као имигрант или азилант, такође је њена мајка потврдила у предистражним радњама у полицији да је Данијела отишла са туристичком визом, код тетке у Америку, а да не зна када је тражила боравак - рекао је Бранислав Лечић. .

Из исказа је закључено да је полиција питала Данијелину мајку о врсти визе са којом је Данијела отишла у Америку.

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

 

 

Медији су писале почетком јуна, како је, према сазнањима која су добијена од неколико саговорника, Данијела Штајнфелд тражила азил у Америци, на основу силовања, те како је се за овај корак припремала још у Србији.Такође је тада откривено да постоји писани траг како је пријавила силовање 8. маја 2012. које се наводно догодило вече пре тога, и да у истој пријави опис силоватеља ни по чему не одговара опису Бранислава Лечића.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".