Пар из Њу Хемпшира, САД, је због комада пршуте одлучио да тужи један трговачки ланац ресторана и радњи, специјализованих за италијанску храну, пиће и производе.

Алис Коен тужи ланац ресторана зато што је, како тврди, сломила глежањ када се оклизнула на комад пршуте у једном центру у склопу ланца ресторана. У тужби коју је поднела тражи барем 50.000 долара одштете (око 5.500.000 динара).

У тужби се наводи да су Алис и њен супруг Роналд били у куповини у ланцу ресторана 7. октобра 2022. године, када се Алис оклизнула на комад пршуте на подручју где су се купцима нудили узорци хране, пише НБЦ Бостон.

Супружници наводе да је Алис претрпела истегнуће левог глежња и прелом дисталне фибуларне кости, а наводе и да је због повреде морала да плати медицинске трошкове веће од 7.500 долара, који укључују рачуне лекара, болничке рачуне и трошкове физикалне терапије.

И супруг се спомиње у тужби

У тужби се наводи да је италијански ланац “имао дужност да осигура да површина подова буде слободна од непотребних опасности и да су били дужни да обрате пажњу да простор буде у сигурном стању, као и то да су морали да упозоре на опасне услове”.

Супруг Роберт такође се спомиње у тужби. Пише да је патио због повреде своје супруге јер, како се наводи, више није могла да му пружи “љубав, друштво, утеху, услуге, подршку или интимне односе које је пружала пре несреће”.

Компанија има времена до 11. децембра да поднесе одговор на тужбу.

БОНУС ВИДЕО: