Министарка је рекла да очекује одлуку наставничког већа ОШ "Владислав Рибникар", али је објаснила да није могуће да наставничко веће избаци Косту К. из ОШ Владислав Рибникар.

- Претпостављам да ће добити укор, што значи негативну оцену из владања. Закон каже да она деца која су у здравственим установама због лечења и сличних разлога, постају ученици ОШ "Др Драган Херцог", пошто је основно образовање обавезно - рекла је Ђукић Дејановић.

Она је додала да када лекари на Клиници за неурологију и психијатрију за децу и омладину "Др Суботић" буду дали пристанак, Коста К. ће у складу са законом наставити школовање, а школа "Др Драган Херцог" је намењена за такве случајеве.

Наставничко веће може да изрекне дисциплинску меру и та мера може бити укор наставничког већа, а то практично значи негативну, јединицу из владања.

- Али из чињенице да малолетни Коста К. не може похађати школу, јер се налази у "Др Суботића", ОШ "Др Драган Херцог" је та у коју такви ђаци иду, и за њих се прави посебан програм. То су деца која се налазе на онкологији, психијатрији, у здравственим и другим институцијама уопште, како би се реализовала уставна одредба да је основно образовање обавезно - објаснила је министарка.

Навела је да је то школа о којој брине 87 професора за ону децу која из различитих разлога, најчешће болести, не могу да похађају наставу.

- Та школа не личи на друге школе у Београду или Србији, јер наставници имају потпуно другачије програме. Њих похађају углавном деца која се дуго лече у београдским болницама - објаснила је министарка.

БОНУС ВИДЕО:

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Разбијена криминална група у Краљеву и Лозници, крали кола по целој Европи

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".