Почетак септембра би требало да донесе променљиво време уз температуре око просека.

- Наредних дана биће претежно сунчано и топло, а у другом делу недеље и веома топло. Само ће сутра и у четвртак понегде и то углавном над планинским делом БиХ, Србије и Црне Горе бити услова за локалне грмљавинске пљускове. Ветар углавном слаб, осим у зони пљуска где на кратко може бити врло јак. Дневни максимум до петка од 28 до 32, а на југу региона око 36, а затим до краја недеље од 29 до 34, а на југу и до 38 степени Целзијуса. У недељу после подне би са северозапада требало да се приближи хладан фонт испред којег би на западу, југозападу, северозападу и делом средишњих области региона требало да се покрену предфронталне нестабилности.

- Њихова снага и тачан распоред ће се знати тек за долазећи викенд када снага самог хладног фонта буде јасније дефинисана. У ноћи ка недељи и у понедељак током дана се рачуна на премештање хладног фронта који ће донети пролазне грмљавинске пљускове, понегде и локалне непогоде, јак, а у зони фронта на кратко и олујни северозападни ветар као и осетније освежење тако да би у понедељак максимуми могли бити од само око 15 на планинском делу БиХ до око 32 на југу региона где ће фронт стићи тек после подне - предвиђа Чубрило.

Како каже, у уторак ће бити свежије уз температуре око просека и знатно пријатније, свежије ноћи, док је ново погоршање могуће око 30. 8.

- Како је синоптика због активације тропског дела Атантика ових дана све нестабилнија промене и то значајне су свакако могуће, тако да ћемо снагу самог хладног фронта и тачан датум његовог преласка преко нашег дела Европе моћи утврдити тек око викенда. Делује да ће почетак семптембра донети пријатније време уз температуре око просека и повремену појаву кише - пише Чубрило.

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО: