Како је саопштила полиција, 18-годишњак, студент језика из Пољске, враћао се кући прошле суботе око 1 сат после поноћи након журке. Био је "тешко алкохолисан".

Очигледно је потом легао на платформу у станици метроа, а осумњичени који га је тамо приметио искористио је младићеву неспособност да пружи отпор и над њим извршио полне радње. Након свега, Авганистанац је побегао са мобилним телефоном 18-годишњака.

Младић је тада отишао кући, а у току дана је поднео пријаву. Пошто је успео да лоцира свој мобилни телефон, полиција је успела да утврди где се налази починилац и да га тамо ухапси.

Злочин су снимиле надзорне камере, а према досадашњим подацима из истраге, све се догодило између 02.35 и 3.05 часова ујутру, када метро није саобраћао.

Део злочина снимљен је наздорним видео камерама, а полиција и даље истражује да ли је било сведока инцидента. Полиција је одбацила претпоставке да је чувар метроа можда приметио злочин и није интервенисао.

У ноћи злочина, последњи воз се зауставио у 2.27 сати на Макс Вебер Плацу, а капије на станици Макс Вебер Плац затворене су око 3.10 сати, саопштио је МВГ на захтев ФАЗ-а.

- У овом тренутку, када су двоје запослених који су били ангажовани за ову сврху прегледали станицу пре него што су капије затворене, у станици више људи није пронађено - саопштили су они.

БОНУС ВИДЕО: