Они су обред свете тајне венчања обавили у манастиру Рајиновац у Гроцкој, крај Београда.

Цеца је пре неколико година кумовала на слави Рајиновца, те је њена породица била домаћин славе манастира Мала Госпојина

ФОТО: Принтскрин / Инстаграм / raznatovicanastasija

 

 

Пар је црквено венчање обавио у тајности, само пред члановима породице и кумовима, а о томе су јавност обавестили данас путем Инстаграма, када су објавили слике својих бурми.

Фото: Принтскрин/ Инстаграм/ raznatovicanastasija

 

 

По чему је у народу познат манастир Рајиновац?

Уз лековити и чудотворни извор који протиче испод Цркве Рођења Пресвете Богородице и који помаже многима од разних болести, манастир Рајиновац чува и једну светињу из XВ века која данас много значи свима, а то је чудотворна икона Пресвета Богородица Рајиновачка којој се упућује молитва за добијање деце.

Икони Пресвете Богородице Рајиновачке верници приступају са молитвама за неплодност, односно да добију децу. Свако ко не може из неког разлога да има децу, а таквих има у пуно у земљи Србији, требало би да дође у манастир Рајиновац да му се очита молитва за добијање порода испред чудотворне иконе Богомајке. Чудотворна икона Мајке Божије из манастира Рајиновац као блага мајка услишава жеље и даје благослов верујућима и усрећује њихов дом децом и породом, пише "лепотесрбије.ало".

Осим чудотворне иконе Богородице манастир Рајиновац има и честицу Светог Луке, као и честице још два светитеља. И свуда се осећа та благодат и позитивно светло које светли у души онога ко у храм уђе.

Верује се и да лековити и чудотворни извор воде која пролази испод цркве и коју Света литургија, Света Мајка и благодат честица светитеља делују на вид и на телесне болести људи, па има много људи који ту точе воду на лепо озиданој чесми са мозаиком Пресвете Богородице.

(Србија Данас)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".