Упозорење на високе температуре и пљускове са грмљавином и градом

- Плјускови и грмлјавина који се очекују данас на истоку, југу и југозападу землје локално могу бити интензивнији уз количину од 10 до 30 мм за кратко време, локално и више, као и уз појаву суградице и града у зони плјускова.

Период високих температура продужава се до уторка уз максималне вредности данас од 32 до 35 °С, а затим од 33 до 37 °С", стоји у упозорењу РХМЗ.

Упаљен метеоаларм

У целој Србији данас је на снази наранџасти метео аларм због кише у источној и југоисточној Србији, као и на простору КиМ. Поред тога, упаљен је и жути метео аларм у остлаим крајевима Србије, због високих температура, грмљавине и кише.

Наранџасто упозорење значи да је време опасно: Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.

Време наредних дана

У петак претежно сунчано и врућина уз слаб дневни развој облака на југу Србије. Ветар слаб северни, североисточни и источни. Притисак мало изнад нормале. Минимална јутарња температура од 16°Ц до 22°Ц, максимална од 33°Ц до 37°Ц. Увече суво.

За викенд претежно сунчано и јака врућина током дана са слабим локалним развојем облака. У недељу крајем дана је могућа ређа појава локалних пљускова на западу и северу Србије. Максималне температуре од 35°Ц до 38°Ц. Почетком идуће седмице се очекује освежење са пљусковима у свим пределима. У уторак и среду знатно свежије са кишом и пљусковима повремено.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".