Метеоролог Иван Ристић је на свом "Фејсбук" профилу објавио временску прогнозу за наредних неколико дана. За викенд нас очекују паклене врућине, температура ће се кретати од 35 до 39 степени.

- Центар НЕРОНА, односно најтоплији део врелог афричког антициклона, који се тренутно налази западно од Алпа због продора свежег атланског ваздуха у западну Европу, преместиће се за викенд на Балкан и нашу земљу. У суботу и недељу Балкан ће бити најтоплији регион у Европи. У нашој земљи врео ће бити и понедељак. Дакле за викенд и у понедељак у Србији претежно сунчано, врело и спарно. Највиша дневна температура кретаће се од 35°Ц до 39°Ц.

Продор влажног и свежијег ваздуха у западно Средоземље условиће развој цикона изнад Италије који ће се полако премештати на исток доносећи освежење, пљускове кише локално и непогоде праћене градом и олујним ветром. Облаци, киша и освежење у склопу поменутог циклона у Србији се очекују у уторак 29. августа и то ће уједно бити крај овог топлотног таласа.

Иако је на почетку Нерон афрички антициклон деловао јако неубедљиво због чега многи метеорлози нису на њега обраћали пажњу он се временом развио у озбиљан топлотни талас који је захватио већи део Европе и много температурних рекорда је оборено чак и онај о нултој изотерми када сви највиши планински врхови Европе имају позитивну температуру. Остало је да се види да ли ће и на Балкану овог викенда бити оборен неки температурни рекорд!!!", написао је Ристић на свом "Фејсбук" профилу.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".