Ова дискусија инспирисана је Циљевима одрживог развоја УН који представљају глобални позив на акцију како би се искоренило сиромаштво, заштитила животна средина и успориле климатске промене, те осигурало да сви људи живе у миру и просперитету, уз достојанствене услове за рад, образовање и економски раст.

У том сегменту ћемо овим и наредним форумима покушати да укажемо на постојеће проблеме, али и бројне могућности којима бисмо могли да допринесемо бољем и одрживијем окружењу. "Новости" ће у наредном периоду отворити бројна питања, али и уз помоћ стручњака пружити низ одговора како да се на најбољи начин укључимо у напоре да се остваре приоритети садржани у 17 циљева одрживог развоја УН.

Наши релевантни саговорници, стручњаци из бројних области који се баве заштитом животне средине, образовањем, здрављем, бизнисом и другим областима које дотичу циљеви УН, скренуће пажњу јавности на сегменте одрживих активности који ће допринети заједничком циљу – дугорочно одрживој и просперитетној заједници.

Током ФОРУМА 01, детаљном анализом проблема и модалитета могућих решења, биће послата јасна порука како учинити праве и иновативне кораке у циљу решавања овог глобалног изазова.