Учеснику у такмичењу "Звезде Гранда" Махиру Петровићу прети затворска казна од 15 година.

Он је, подсетимо, усмртио пешака и побегао с места несреће. Тек после неког времена полиција је открила да певач стоји иза несреће са смртним исходом.

Фото: АТА имагес/Јутјуб принтскрин/Звезде Гранда

 

Како је испричао један адвокат из Босне и Херцеговине, Махирову казну утврдиће суд након свих доказних радњи и на њену дужину утицаће многи фактори.

- Било је таквих случајева у нашој пракси. Казна зависи од много ствари, мора се утврдити како је дошло до несреће, шта се све догодило, у каквом стању је био возач. Максимална запрећена казна за то дело, пошто је смртни исход, износи 15 година. Што се тиче дела које је, како сте ми рекли, починио његов отац, не могу тачно да вам кажем јер се ту тек не знају околности. Свакако је и прикривање дела кривично дело и запрећена је казна затвора - рекао је адвокат из Босне за "Курир".

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Звезде Гранда

 

Подсетимо, певач је скривио несрећу у Горњем Вакуфу-Ускопљу 31. јула и усмртио пешака Ј. Б. Настрадали је сахрањен неколико дана касније, а тек се пре два дана открило да је певач учесник инцидента. Босански медији објавили су детаље истраге. Навели су да је певачев отац Ирфан Петровић покушао да сакрије оно што је његов син урадио. Он је данима обилазио ауто-отпаде како би заменио делове на аутомобилу којим је Махир усмртио мушкарца.

Певач је, наводно, био у алкохолисаном стању када се догодила несрећа.

- Оперативним радом на терену полицијски службеници ПУ Бугојно дошли су до сазнања да је осумњичени за извршење предметог кривичног дела М. П., рођен 1997. године, из Горњег Вакуфа-Ускопља, који је у тренутку саобраћајне несреће управљао путничким моторним возилом марке "ауди", док је за кривично дело помоћ починитељу после учињеног кривичног дела осумњичен И. П., рођен 1972. године, из Горњег Вакуфа-Ускопља - наводи се у саопштењу МУП СБК.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".