На утакмици против Јужног Судана репрезентативац Србије Бориша Симанић (25) задобио снажан ударац у бубрег због ког је два пута оперисан у Манили.

Након што је Симанић први пут оперисан у ноћи између 30. и 31. августа, доктори су пратили постоперативни опоравак и донели одлуку да је због настанка компликација, нова операција неопходна. Нажалост, младом кошаркашу је приликом друге хирушке интервенције одстрањен бубрег.

Један наизглед безазлен ударац лактом, који је задобио на мечу против Јужног Судана, променио је живот младом српском кошаркашу.

Све се догодило у самој завршници меча након што је крилни кошаркаш први пут ушао у игру. Симанић је озбиљније повређен иако је на терену провео тек два минута. Нуни Омот је ухватио лопту, па лактом ударио Боришу, који се превијао од болова. Веровали или не, судије су након гледања снимка процениле да Нуни Омот није имао намеру да удари српског кошаркаша, па нису досудили ни фаул.

- Због појаве компликација на повређеном бубрегу насталих у постоперативном току, Бориша Симанић је поново оперисан 3. септембра. Због промена у виталности ткива бубрега, оперативним захватом је морао да буде уклоњен цео бубрег. Очекујемо и желимо да после овог оперативног захвата, постоперативни ток протекне уредно - открио је доктор наше репрезентације Драган Радовановић.

 

 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".