Лена Ковачевић се одлично сналази пред камерама, а добро јој иде и у кухињи.
Кулинарске вештине свакодневно тренира, што из љубави, што због чињенице да има породицу која обожава њене специјалитете, посебно колаче и торте.
Да је експерт за посластице још једном је доказала током гостовања у емисији ”Практична жена”, а рецепт Лене Ковачевић за чоколадни тарт без печења вам преносимо у целости.
Састојци за подлогу
- 250г млевеног кекса
- 25г какао праха
- 100г отопљеног путера
- 2 кашике меда
- 1 кашика рума
- 3 кашике млека
Састојци за ганаж
- 200мл неутралне павлаке
- 100г чоколаде за кување
- 200г млечне чоколаде
- јагоде или неко друго воће по жељи
Припрема
Састојке за подлогу помешајте и смесу утисните у калуп за тарт. За ганаж отопите чоколаду са слатком павлаком и прелијте преко коре.
Охладите тарт у фрижидеру најмање 3 сата, а затим украсите свежим јагодама или другим воћем по жељи.