У планинским пределима јужне Србије, посебно на југоистоку, очекује се јак северни и североисточни ветар, што може усложити услове на путевима и повећати осећај хладноће.

- У току вечери и ноћи у Војводини делимично ведро и суво, а у осталим крајевима умерено до потпуно облачно, местимично с кишом. У планинским пределима јужне Србије ће дувати јак северни и североисточни ветар - пише РХМЗ.

Возачима се саветује опрез приликом вожње у овим условима.

Време наредних дана

На северу Србије у уторак сунчано. У осталим деловима Србије очекује се променљиво облачно, повремено са кишом и локалним пљусковима са грмкљавином. После подне очекује се престанак падавина, према вечери и разведравање. Дуваће слаб до умерен североисточни ветар, на југу појачан. Јутарња температура од 14 до 18°Ц, максимална днмевна од 24 до 28°Ц.

У Београду у уторак сунчано и топлије, повремено уз облачност. Дуваће слаб до умерен североисточни ветар. Јутарња температура 15°Ц, максимална дневна 27°Ц.

У Србији наредних дана сунчано, а према крају седмице и све топлије. Максимална температура биће од 25 до 30°Ц. У Београду наредних дана сунчано, а према крају седмице и све топлије. Максимална температура биће до 28°Ц.

БОНУС ВИДЕО:

Природне лепоте Србије Ђавоља Варош и Царичин град

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".