О томе сведоче снимци на друштвеним мрежама, с којима је управа школе, како тврде, упозната тек пре десетак дана, док у Министарству просвете о томе не знају ништа.

Непримерено понашање ученика није пријављено, а у Просветној заједници истичу да је то први, обавезан корак да се сузбије овакво насиље.

Шокирани су снимцима из учионица и позивају све да хитно реагују.

Како сазнају Вијести, неки од снимака, који су се нашли на друштвеним мрежама, настали су крајем прошле школске године.

На некима од њих, осим уништавања школске имовине и непримереног понашања, види се и како ученици гађају наставницу Ардијану Јунчај, која у овој школи предаје економску групу предмета.

Јунчај није одговорила на позиве Вијести, а вршилац дужности директора школе Сехад Љуљанај казао је да инциденти нису пријављени управи школе.

Он није могао овим поводом пред камеру, али је у телефонском разговору рекао да је са спорним снимцима упознат пре десетак дана, те да су настали у време када он није био на челу ове образовне установе.

Љуљанај осуђује овакво понашање, које, како каже, шаље ружну слику не само о школи у Тузима, већ и о целокупном друштву и држави.

Истиче да овакве ствари морају да се пријаве, како би биле предузете адекватне мере, и санкционисало непримерено понашање.

Министарство просвете није упознато са случајем

У Просветној заједници ове снимке виде први пут.

А да се све то дешавало у Средњој мешовитој школи у Тузима, не зна ни Министарство просвете.

Школски одбор, како је казао Љуљанај, одлучио је да се од ове школске године спречи и злоупотреба мобилних телефона током наставе.

План је да телефони током часова буду у посебном ормару, осим када су, уз сагласност професора, евентуално потребни за наставни процес.

БОНУС ВИДЕО:

КРВАВА ТУЧА У РОЖАЈАМА: Ножем повређене три, ухапшене две особе

(Курир/Вијести)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".