- Званично можемо да потврдимо да је дечак на лечењу у УКЦ Крагујевац, у јединици интензивне неге Клинике за педијатрију. Дете је стабилних виталних функција и ван животне опасност - рекла је за медије Вања Ђорђевић, ПР УКЦ Крагујевац и додала да више детаља не могу да нам кажу јер је реч о малолетнику.

Дете од девет година, које похађа други разред једне основне школе у ширем центру Крагујевца је, како је незванично навео Уцентар, старији момци су натерали да испред школе поједе бомбону од које му је позлило.

 - После неколико тренутака срушио се без свести хитно превезено у УКЦ Крагујевац где је анализама установљено присуство амфетамина у крви. Сада је стабилно - навео је Уцентар.

Амфетамини су стимуланси који делују на централни нервни систем. Синтетички амфетамини се називају метамфетамини. То је синтетички стимуланс мозга који узрокује промене менталних и моторичких функција.

Приликом злоупотребе, амфетамини подстичу активност организма до крајњих граница издржљивости, притом редукујући осећај глади и умора.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: