Изабраници селектора Светислава Пешића одиграли су фантастичну утакмицу и победили репрезентацију Канаде резултатом 95:86. 

Поново је у редовима "орлова" најзапаженији био капитен ове генерације Богдан Богдановић који је предводио Србију са 23 поена.

Поред њега, врло запажене роле имали су и Никола Милутинов који остварио нови дабл-дабл са 16 поена и 10 скокова, док је велико изненађење за Канађане био Огњен Добрић који је такође убацио 16 поена.

Треба истаћи и одличну партију Алексе Аврамовића који је био најбољи дефанзивац на терену те је задавао главобоље канадским звездама. 

Фото: FIBA Basketball

 

 

 

Богдановић је, као и против репрезентације Литваније, проглашен за најбољег играча утакмице, а и данас је поновио потез који је одушевио многе. 

 

 

Наиме, након утакмице и проглашења најкориснијег играча у мечу, Богдан је своју награду поклонио мајци Ковиљки која га је бодрила са трибина. Поред мајке, и Богданов отац Драган је био у хали, а камера је ухватила њихов емотивни сусрет након историјског успеха Србије. 

 

 

Подсетимо, Богдановић је исписао историју светске кошарке на мечу против Канаде на Светском првенству у Манили. Он је постао први кошаркаш који је на 28 узастопних мечева постигао бар једну тројку. До сада је делио прво место са Кирком Пенијем са Новог Зеланда.

Репрезентација Србије пласирала се у финале Мундобаскета и сада чека бољег из полуфиналног дуела између Немачка и Сједињених Америчких Држава. У кратком интервјуу за РТС, Богдановић је истакао да би волео да управо Американци буду следећи противници Србије због претходних пораза "орлова" од селекције САД-а.

Фото: FIBA Basketball

 

Финални меч је на програму у недељу, 10. септембра, од 14.40 по нашем времену, а сви се надамо златним одличјима око врата српских кошаркаша. 

БОНУС ВИДЕО:

''КО ГОД ДА БУДЕ У ФИНАЛУ, ПОБИЋЕМО СЕ'' Давидовац и Добрић о великом финалу

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".