"Орлови" су сјајном игром изненадили многе те су, уз данашњег противника, постали једно од највећих изненађења турнира. 

Како се нижу добри резултати кошаркаша, тако се на друштвеним мрежама појављују занимљиви снимци у којима су главни јунаци управо финалисти Мундобаскета у Манили. 

Управо се један такав снимак појавио на друштвеним мрежама, а протагониста је селектор Србије Светислав Кари Пешић. У питању је исечак из емисије у којој је српски стратег био гост, а говорио је о најбољем начину за спремање јагњећег печења.

Фото: Дарко Дозет

 

Пешић је у видеу открио неколико кључних ствари и трикова које се не смеју заборавити код спремања јагњетине.

- Јагње мора да буде из Пирота - започео је Светислав Пешић са својим добро познатим јужњачком нагласку и наставио:

- Добро печено и посољено да ти зуби утрну. Једе се с прсти и мора да буде сецкано на квадратни парчићи. Заборавио сам лук и морају да буду припремљени хладни шприцери. Розе са содом - каже селектор кошаркашке репрезентације Србије у снимку који је постао виралан на друштвеним мрежама.

 

 

Опис овог снимка гласи: "Селекторе, желимо ти пласман у финале, па онда да наручујемо то јагње из Пирот, као и розе са содом", а сви се придружујемо лепим жељама и надамо се злату око врата наших играча. 

Финални меч је на програму данас од 14.40 сати.

Подсетимо, Светислав Пешић је одиграо велику улогу у развоју немачке кошарке. Био је селектор тима Немачке који је 1993. освојио европско злато. Како је и сам на конференцији за медије подсетио – његова породица и даље живи у Немачкој.

У мечу за треће место у ранијем термину, од 10.30 часова, састају се селекције САД и Канаде.

БОНУС ВИДЕО:

ПЕШИЋ ИЗ МАНИЛЕ: Финале Србија - Немачка многи нису очекивали

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".