Туристички аутобус се сударио лицем у лице са аутомобилом у којем су се налазила четворица мушкараца који су настрадали.

Према возачу туристичког аутобуса, возач аутомобила је заспао за воланом и он је покушао да избегне судар, због чега је упао у јарак.

Путници у аутомобилу, три Грка и један Рус, старости од 66 до 73 године, запутили су се на риболов.

Путници искакали из аутобуса

Непосредно након жестоког судара, туристички аутобус са 81 путником, сви Срби, завршио је у јарку. Путници су разбили прозоре како би се ослободили и изашли из возила.

Затим након судара, још једно возило је налетело и ударило у аутомобил у којем су била четворица мушкараца. Возила је жена из Србије. Са њом је било и дете. Обоје су превезени у болницу Хипократ у Солуну и налазе се у добром здравственом стању.

- Тата је поломио стакло шибера, и кренули су да извлаче путнике, мама и тата су добро, бар тако кажу, у болници су. Мама је угрувана, леђа је боле, тата има неке огреботине по лицу, то је сад за сад што знам, неке су пустили из болнице, а неке нису - испричала је Милица, ћерка мушкарца и жене који су били путници у српском аутобусу.

У којим болницама су повређени Срби

- У болницу Поликастро шаљу се лакше повређени, а у болницу у Солуну теже повређени. Оно што нам кажу наши представници јесте да је мање теже повређених људи из аутобуса, али и даље немамо коначне бројке - кажу за "Блиц" из нишке агенције "Ски&Сун".

Истичу да је један представник агенције већ са повређеним путницима у болници Поликастро, а други стиже у Солун у болницу.

- Знамо да је један путник из аутобуса теже повређен. За сада знамо да нико од наших путника није погнуо, а настрадали су нажалост људи из аутомобила. Сада је најбитније да збринемо људе. Ми смо одмах по сазнају да је дошло до несреће послали један дабл декер за Грчку, а ангажовали смо и један аутобус из Грчке - истичу из ове нишке агенције за "Блиц".

Подсетимо, стравична несрећа догодила се рано јутрос, нешто пре 7.00 часова на 521. километру националног пута Атина-Солун, у близини рејона Поликастро на излазу за Евзонон. Засад није познато колико је српских држављана повређено у тешком судару.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: