Подсетимо, српски кошаркаш је на утакмици против Јужног Судана у групној фази такмичења добио јак ударац, после чега је хитно оперисан и нажалост изгубио је бубрег.

Добре вести су да његов опоравак иде у добром правцу, а Загклис се у обраћању посебно захвалио доктору Драгану Радовановићу из нашег стручног штаба.

- Они који су видели снимак могу да виде да је то ситуација "једном у милијарду". Битна је реакција после тога. ФИБА је пре турнира одабрала одређене болнице које ће бити доступне у случају оваквих ситуација, као и сјајне докторе, стручњаке специјалисте у својим областима, а доктор Србије Драган Радовановић је имао кључну улогу у свему - казао је Загклис и додао:

- Одмах смо активирали све потребне ресурсе да у прва 24 сата буде оперисан, а потом и преко викенда када су биле потребне додатне мере. Причао сам и са његовом породицом, нисам желео да се појављујем превише у јавности. Желим да кажем да су играч и његова плата осигурани, ми смо у контакту са Савезом и желим да се јавно захвалим доктору Радовановићу.

Поручио је и да је за кошаркаша Сарагосе спремна медаља.

- И наравно наша велика жеља Бориши Симанићу да што пре оздрави и опорави се. Њему ће медаља бити уручена, само чекамо да видимо која ће то бити медаља - нагласио је он.

Бориша Симанић је и даље смештен у болницу у Манили одакле се редовно јавља нашим репрезентативцима, тако да нема сумње да ће и пред финале Светског првенства послати поруку која ће бити само додатни мотив да "орлови" оду до злата, као и пре 20 година када је исто Светислав Пешић био селектор нашег тима.