Кошаркашка репрезентација Србије враћа се данас са Светског првенства у Манили чартер летом који полеће у 14.30, а стижу сјајне вести - Бориша Симанић ће бити са екипом у авиону. Добро је познато да је српски кошаркаш због јаког ударца на мечу са Јужним Суданом још 30. августа морао да буде оперисан и хитно му је одстрањен бубрег, после чега је остао у болници и сада стижу сјајне вести да опоравак иде у добром правцу.

- У задњем делу авиона је направљен кревет на коме ће бити Симанић, око њега ће бити медицинска екипа, ту су анестетичари и болничари из болнице Драгише Мишовић. Ми ћемо бити уз њега, наравно као и његова мајка и девојка, тако да бих вас волео за приватност. Добро је, али лако може да се умори, све смо припремили да добро поднесе пут - рекао је доктор репрезентације Драган Радовановић.

Доктор је објаснио да је проблем са повредом имао и Никола Милутинов, пошто је добио јак ударац на мечу против Канаде, док се и даље чека тачна процена стања Огњена Добрића који је у првим минутима меча са Немачком морао ван терена. Посебно је било забрињавајуће што је једва могао да хода после свега.

Фото: принтскрин РТС

 

 

- Што се тиче Добрића, имао је једну озбиљну дисторзију на почетку утакмице и синоћ после меча је било касно и нисмо могли да направимо због услова дијагностику и урадили смо прву помоћ и збрињавање, а када дођемо у Београд ићи ће на магнетну резонанцу. Имаће и терапију у авиону. Кад се погледа снимак, види се да то озбиљно изгледа. Имао је неколико пута већ угануће тог зглоба, а надам се да због тога што је већ зглоб био лабав, да то неће бити озбиљнија повреда - нагласио је доктор Радовановић.

Подсетимо, Бориша Симанић се огласио после пораза Србије у финалу Светског првенства и захвалио се свим саиграчима на сјајној борби, а и њему ће бити уручена медаља коју је на церемонији узео капитен Богдан Богдановић.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".