Певач млађе генерације је после повратка из Црне Горе неколико недеља боравио у манастирима, а онда је решио да сними песму коју је написао и која је чекала доста времена да се сними: 

- Милан и даље има жељу за монаштвом. То уопште није упитно. Али након што му је игуман манастира у ком је боравио ускратио благослов за искушеништво, јер је сматрао да је још рано за тај корак у духовном животу, он је то прихватио, па се после неколико дана спаковао и кренуо за Београд. Ту је дошао на идеју да се опет посвети музици на свој начин и да естради покаже себе у неком новом светлу. Одмах је отишао у музички студио и снимио песму, што се каже из прве. У питању је једна од његових најемотивнијих песама које је икада отпевао, а за коју је аутор музике и текста. Тој одлуци је највише кумовала, ни мање ни више, него Јелена Карлеуша, која га је свакодневно наговарала да се активира. Милан се у почетку нећкао, али када је видео како га она хвали на сва уста и подржава и како су сви са одушевљењем прихватили баладу "Лудило", коју је он за Јелену написао док је био у манастиру, решио је да доради текст и његова нова, повратничка песма је завршена - открио је извор и додао: 

- Да би отворио ново поглавље у животу и каријери, Милан је сакрио слике са Инстаграма на којима има дугу косу и оставио само оне професионалне, везане за музичку каријеру. Иако се последњих година ретко оглашавао на друштвеним мрежама, његове објаве су углавном биле везане за посете црквама и манастирима, одакле је објављивао фотографије. То су многи схватили управо као наговештај повратка музици и били су у праву. Песма ће изаћи ускоро без најаве. Милан засад не планира да се враћа наступима, нити жели да даје интервјуе. Сви навијају и за дует с Карлеушом, тако да ништа није немогуће. За ову његову одлуку зна врло мали број људи, а међу њима су и Рада Манојловић и Весна Змијанац, које су одушевљене и једва чекају да Милан заблиста старим сјајем - завршава извор за "Курир"

Можда би се могло рећи да је Милан свој повратак наговестио тако што је покплонио песму "Лудило" колегиници Јелени Карлеуши. 

- Зашто се не би вратио на естраду? Ја не знам стварно где је он отишао, али свако има своје разлоге и своје борбе и одлуке. Милан је нестварно талентован, а сви талентовани људи су чудаци и велики емотивци рођени на погрешној планети медиокритета. Он је изабрао да се бори с тим демонима окретањем Богу. Милан заслужује велики повратак и албум који ће га ставити на место у музичком свету које му припада. Он је нешто између Јоксимовића и Мерлина, само потпуно свој. Поседује велики квалитет - рекла је Јелена за "Курир".

БОНУС ВИДЕО: