Јелена Тинска живи у селу Дебељача, у близини Панчева, а како каже никакивих проблема није имала: 

- Оваквих проблема досад нисам имала, али цело село јесте. Овде су петарде нешто што је свакодневна забава младих. Руку на срце, ти млади и немају неки избор. Немају биоскоп ни позориште, немају ништа, али то нема везе, не треба због тога да се злостављају људи и животиње. Имају пик на једну жену овде, она има 60 паса и 30 мачака, које је покупила са улице, и мучи се. Онда свих 60 паса крене да лаје и она жена полуди - започела је она, па додала: 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Inspiracija dana - Inspiracija noći

 

- Пре десетак дана отровано је десет паса, ја пишем о томе, али нема одзива, нико неће да се меша. Е ја сам та која све каже и ја сам трн у оку. Две ствари су претходиле овом атаку на мене. Овде на станици живе две куце и једно маче, које су заклали. Један човек ми је рекао да је један други човек, кога не смем да поменем, псу ишчупао реп. Пас је однет код ветеринара и још увек траје борба за његов живот. Ту сам се борила, е онда се догодило да сам се жалила за полицијску станицу што је нема овде, али за то нико није крив, радника нема. Док је мој унук спавао, пукло је стакло и пало на њега. На то нико није реаговао. Након те две моје жалбе то је пукло. И то је било страшно. Све то се десило пре пет дана, у току ноћи.

Све се то врло брзо одиграло, у току ноћи је чула стаховиту експлозију: 

- Гледали смо филм мој унук ја и он је изашао напоље, и одједном сам на прозору од купатила видела ватру и чула страховиту експлозију која није од петарде. Позвала сам га да брзо уђе унутра. Међутим, касније ништа нисмо нашли, била је трава око куће. Два дана након тога ми налазимо ону направу коју сте видели. То је коктел, то је ручно направљена бомба. То је фитиљ, део од гас-лампе. Ми тај дан позовемо полицију и управо те вечери пукне, ми опет позовемо полицију, и стварно је било као у америчким филмовима. Људи су довели форензичара, они су овде били од 10 увече до један ујутру, и од тада су почели да патролирају. Сад је све океј. Ми ћемо поднети тужбу против НН лица и мораће да га нађу - каже Тинска, која је обазрива кад су у питању оптужбе.

- Сумњам на некога, али није лепо сумњати без основа, мада овде основа има. Ја се уздам у ове дивне људе.

На питање да ли се плаши поновног напада, одговорила је да има поверења у полицију: 

- Ма ја се не плашим ничега, ја се плашим себе. Мени је мало фалило да излетим, али овде живот вреди 100 евра. Међутим, имам срећу што су надлежни тако добро реаговали и што се сумња на починиоца. Ово је први пут да неком буде бачена експлозивна направа у двориште у селу. Ово је специјално за мене. Хоће да ућутим и да одем одавде. Али не, нећу отићи нигде док има медија и полиције - рекла је на крају Тинска.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: