Проблематични бивши супруг певачице Ејми Вајнхаус гостовао је у јутарњем програму канала ИТВ "Гоод морнинг Бритаин" и признао како би, да је то могуће, готово све урадио "другачије" у њиховом односу. 

Филдер-Сивил, који је с њом био у браку две године, од 2007. до 2009, признао је како је баш он у живот певачице донео хероин. Многи њени обожаватељи одувек га сматрају делимичним кривцем за њену смрт од тровања алкохолом у 27. години.

ФОТО: Профимедиа

 

Он је био инспирација за њен велики хит, сингл "Бацк То Блацк" и цео истоимени албум. Филдер-Сивил провео је осам месеци у затвору 2008. године, након што је на суду признао кривицу за ометање спровођења правде и тешке телесне повреде које је нанео власнику једног паба.

- Тужно је, али желео сам да пожелим срећан рођендан Ејми. Страшно је што она није овде. Размишљам о њој непрестано, мислио сам о њој ујутру кад сам јој честитао рођендан. Она је била моја најбоља пријатељица. Да није било неких ствари, мислим да би исход био другачији. Њој се све пребрзо догодило. Били смо млади - испричао је водитељском пару Сусани Реид и Бену Шефарду.

Фото: Танјуг/АП

 

Добро је познато да су Блејка у јавности одувек сматрали главним кривцем за Ејмин пад у канџе зависности од дроге и алкохола. Међутим, он сада самоуверено говори како и неки од њених блиских пријатеља и чланова породице "треба да одговоре на нека питања".

- То је један од разлога због којих сам пристао да говорим данас. Мене окривљују и то је у реду. Не могу да променим мишљење и осећања других око тога. Међутим, ја лично морам да престанем сам да носим тај терет. Носим га више од 10 година - казао је Филдер-Сивил и додао:

ФОТО: Профимедиа

 

- Ја сам једина особа у целој причи која се сматра кривцем. Покушао сам да кажем како сам направио неке огромне погрешке. Али, био сам у 20-им и зависник од дргое. Нисам знао како самог себе да очистим, а камоли неког другог.

Рекао је и како су постојали разни интереси да Ејми настави да наступа, а њена крхкост била је нит која је људе повезивала с њеним албумима, њеном музиком.

На питање водитељке постоји ли шанса да успостави какав-такав однос с Ејмином породицом, постоји ли интересовање за то или је то још увек превише осетљива тема за њих, признао је како је то нешто што му се "стално мота по глави".

Фото: Профимедиа

 

- За њих не могу да говорим - објаснио је. - Међутим, у праву сте. Успео сам некако да изађем из тога, чист сам неко време и како се месеци претварају у године почињете да се обнављате, градите се изнова. Има тренутака када размишљам има ли користи од разговора с њеном породицом... Има ли шансе за неку врсту помирења? Јер, сви смо је волели.

Ипак, признао је, никад то није покушао.

Ејми Вајнхаус и Блејк венчали су се 2007. године у Мајамију, након две и по године везе препуне раскида и помирења. Он је, иза уха истетовирао њено име. Само неколико месеци касније снимљени су након жестоке свађе, када су и кренуле приче да су обоје узимали хероин. Следеће године Блејк је завршио у затвору због напада на власника паба. На додели Гремија, Ејми га је поздравила речима "за мог Блејка, затвореника". Непосредно након изласка из затвора он је предао захтев за развод.

У мају 2011. године, два месеца након Ејмине смрти, добио је сина Џека, а у априлу 2013. ћерку Лолу с тадашњом партнерком Саром Аспин.

Ејми Вајнхаус доживела је метеорски успон након објаве дебитантског албума "Франк", 2003. године, који јој је донео хвалоспеве критике и публике, а други албум, "Бацк то Блацк", три године касније, само је зацементирао њен звездани статус. Међутим, млада жена јединственог гласа, није могла да се носи са славом и менталним проблемима, те је потонула у зависности.

Фото: Профимедиа

 

Налаз мртвозорника показао је да је имала више од четири промила алкохола у крви у тренутку смрти. Друга истрага је потврдила да је певачица умрла од "случајног тровања алкохолом".

У јуну 2013. године, њен брат, Алекс Вајнхаус, у једном интервјуу је рекао како верује да је поремећај исхране од ког је Ејми патила, те последична физичка слабост, био главни узрок њене смрти.

- Тешко је патила од булимије. Било је довољно погледати је и знати да није у реду. - рекао је. - Умрла би, пре или касније, с таквим начином живота. Но, убила ју је булимија. Да није имала поремећај исхране, била би физички јача.

(Курир.рс/ Јутарњи.хр)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".