Српски репрезентативац Бориша Симанићзадобио је тешку повреду на Светском превенству у кошарци, због чега му је одстрањен бубрег. Хајрудин Реџовић (74) из Сјенице јавно је понудио бубрег Симанићу, а сада открива и да ће дати орган било коме ко је на листи чекања, уколико не може кошаркашу!

Уколико лекари "аминују", истиче он, неће оклевати да учини хумано дело.

- Ако не може Симанићу, желим да донирам бубрег некоме другом. Ко је на листи чекања за трансплантацију. Наравно, то све зависи од прегледа и одлуке лекара - поручио је Реџовић.

Подсетимо, овај скромни човек тврди да иза његовог дела стоји чиста емоција и сматра да његовом гесту не треба придавати пажњу нити га толико величати.

 

 

- Ја нисам јавно понудио бубрег Бориши Симанићу да би ми неко одао неко признање, да би ме неко хвалио, честитао... Ја сам такав човек, дубоко религиозни атеиста и моја религија је љубав према животу, живот у љубави, а врховно божанство, за мене је човек са свим својим врлинама и манама којих је много више. За сваког младог човека, из сваке од наших бивших република, најпре за младе људе моје државе, дао бих свој живот, јер не вреде моје 74 године њихових година па макар биле и 50 - навео је он.

БОНУС ВИДЕО:

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".