Породица покојника у Црној Гори пријавила је полицији да је васкуларни хирург Н. Ф. прикривао доказе, односно да је неовлашћено из Клиничког центра (КЦ) у Подгорици изнео део људског тела. Након пријаве је подгоричка полиција претресла просторије на хирургији у КЦ.

Из Клиничког центра званично су потврдили да полиција води истрагу, а васкуларни хирург Н. Ф. није одговарао на позиве. Више извора незванично је саопштило да је јуче ујутро у остави хирургије пронађена тегла у којој је, како се претпоставља, део абдоминалне аорте, коју је Н. Ф, како тврди породица покојника, претходно однео из те здравствене установе.

Основно државно тужиластво, према незваничним сазнањима, дало је јуче налог да се пронађени материјал упути на вештачење. Хирурга породица покојника оптужује за прикривање доказа - дела тела покојника, али и несавесно лечење са смртним исходом. 

"Потврђујемо да је полиција вршила истрагу у складу са пријавом коју је имала и у потпуности сарађујемо као и увек са свим државним органима. Своје поступке Клинички центар Црне Горе ће ускладити са резултатима истраге коју полиција спроводи без прејудицирања истих", саопштено је из те установе, без навођења о којој особи је реч.

Према незваничним сазнањима, васкуларни хирург је пре двадесетак дана оперисао пацијента који је преминуо након неколико дана. Из полиције су незванично казали да је породица пацијента поднела кривичну пријаву због наводног несавесног лечења са смртним исходом.

Члан породице преминулог, како су појаснили, у приватној ординацији васкуларног хирурга пре неколико дана уочио је наводно теглу са делом људског тела на којој је било написано име и презиме покојника. Породица је након тога поднела пријаву због прикривања доказа, па је полиција по налогу Основног државног тужилаштва прекјуче претресала приватну ординацију у којој Н. Ф. ради, просторије Клиничког центра и саслушавала медицинско особље васкуларне хирургије, пишу Вијести.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".