Како преносе наши извори, он није могао да објасни како није видео црвени сигнал.

Наводно, још је у шоку и константно је током испитивања понављао - "могао сам да побијем људе..."

Подсетимо, захваљујући брзој, присебној и професионалној реакцији диспечера телекоманде у станици Београд Центар, данас, у 9.15 сати избегнут је судар два путничка воза у железничкој станици Земун.

Диспечер у новом Телекомандном центру у железничкој станици Београд Центар, из кога се прати саобраћај возова на прузи Београд Центар – Нови Сад, реаговао је одговорно и правовремено, након што је на мониторима за праћење саобраћаја одмах регистрован положај возова. Он је наложио да се у Центру за даљинско управљање искључи напон у контактној мрежи на том делу пруге, што је одмах и учињено и на тај начин су се возови зауставили.

Путнички воз који је из Бара саобраћао за Београд Центар улазио је на девети колосек у железничкој станици Земун. У исто време, према првим информацијама са лица места, Регио воз који је из Новог Сада саобраћао ка Београд Центру кренуо је са осмог колосека и без одобрења прошао излазни сигнал који је забрањивао даљу вожњу.

Оба воза су благовремено заустављена, судар је избегнут, нема повређених и нема никакве материјалне штете.

На лицу места је железничка комисија за ислеђење ванредних догађаја, која треба да истражи све детаље овог догађаја. После завршене истраге биће покренути поступци, по закону, против оних чија одговорност буде утврђена.

Железнички саобраћај у станици Земун тренутно је у прекиду.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".