Више од 20 страних туриста се наводно отровало у познатом хотелу у Хрватској, пише "Слободна Далмација". Више туриста је тражило лекарску помоћ у размаку од свега неколико сати.

Имали су исте симптоме - мучнину, повраћање и дијареју. Код неких се уз све наведено јавила и висока температура, наводно од чак 40 степени.

"Људи су исцрпљени и потрошени, некима су здравствене тегобе полако прошле, али део још трпи болове и тешкоће", каже један гост из Босне и Херцеговине.

Човек је додао да је тражио помоћ због свог детета које је повраћало цео дан. На крају је морало на инфузију.

"Моја супруга још није добро. Надам се да ће ускоро бити боље. На хитној су нам рекли да према симптомима претпостављају да се ради о тровању храном, али и да би требало да ураде детаљније анализе ради потврде узрока. Чини ми се да се велике количине непоједене хране од ручка до вечере препакују или се следећег дана подгревају. Видели смо доста салата с мајонезом, а након овога више мајонез нисам видео у понуди. Доктори су нас питали да ли дете јело мајонез, јаја и пилетину јер од те хране, ако се поквари, најчешће настају овакви симптоми. Видим и да је затворен базен у хотелском дворишту", прича човек.

Он се потом обратио менаџеру хотела. Менаџер хотела тврди да је у питању вироза.

"Након свега тврде да је реч о вирозама. Па да је реч о вирози, појавиле би се дан пре и трајале би дан касније, али колико знам после ситуације коју трпимо више нико се више није разболео", наводи туриста из Босне и Херцеговине.

Он сматра да управа хотела покушава да заташка цео случај. Каже да су им рефундирани трошкови.

"Случај је наводно пријављен, али нас нико од надлежних институција није контактирао да се види о чему се ту стварно ради и да види наше налазе већ се све 'води' под сумњом на вирозу. Ми смо у хотелу пријавили да смо били на хитној. Рефундирали су нам трошкове два ноћења, чујемо да су исто урадили и другим људима, али човек планира летњи одмор још од фебруара и онда дође овде и готово цели одмор проведе у мучнини и дијареји", наводи овај мушкарац.

Наводно су неки гости напустили хотел. За крај је рекао и да је инспекција стигла, али да нема званична сазнања о томе.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: