Подсетимо, румунски навијачи су развили транспарент преко трибине где је писало ''Косово је Србија'' због чега је меч био и прекинут.

И, због тога, наредни меч против Андоре репрезентација Румуније играће пред празним трибинама, одлучила је УЕФА.

 

 

Вест о казни обелоданио је добро упућени румунски новинар Емануел Рошу.

Навијачи Црвене звезде испратили су потез румунских присталица, те су им се паролом захвалили на мечу против Чукаричког на Бановом брду. 

- Румун има само три брата - Дунав, шуму и Србина - гласила је парола најватренијих навијача српског шампиона.

Подсетимо, слично се догодило и у Приштини када су румунски навијачи на стадиону скандирали „Косово је Србија“. Поред тога, навијачи из Румуније су испред Храма Светог Саве у Београду истакли транспарент: "Измишљене државе и лажни фудбал за нас не значе ништа"

 

 

Репрезентација Румуније се налази у групи И заједно са селекцијама Швајцарске, Израела, Белорусије, Андоре и такозваног Косова.

После шест одиграних утакмица, Румунија се налази на другом месту са 12 бодова, одмах иза првопласираних Швајцараца, са учинком од три победе и три нерешена резултата.

Standings provided by Sofascore

Румунија је једна од пет земаља чланица Европске уније која не признаје лажну независност јужне српске покрајине. Поред Румуније, тзв. Косово не признају ни Грчка, Словачка, Кипар и Шпанија.

Бонус видео:

Кад Саша Ђани Ћурчић пред Манчестер сити - Звезда усред Лондона скандира Путину

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".