Марија Булат, супруга певача Марка Булата недавно је објавила на свом Инстаграму фотографију у колицима и забринула пратиоце. Марија бије тешку здравствену битку, истакла је да јој крвни судови изгледају као да има 70 година. Болује од анемије и два аутоимуна обољења.

Фото: Инстаграм принтскрин/марија_булат

 

- Имам тешку анемију непознатог узрока, два аутоимуна обољења и лимфаденопатију, што све изазива та анемија. То је болест крви која предуго траје... Имала сам проблем са кичмом, јако сам се гојила током трудноћа, а троје деце није мало. Док сам радила у полицији радила сам посао који није баш погодан положај за кичму, тренирала сам тенис дуго и то је оставило последице на моја леђа. Зашто коске саме пуцају... Трпећи тај бол дошло је до деформитета тела, односно сколиозе и кифозе. Сама чињеница да ти је кост сама пукла и преломила се и да може да напрсне и друга и трећа, то је знак за узбуну да нешто није у реду. Сада се борим да се оспособим - истакла је Марија која је потом открила шта ју је навело да се у тим тешким тренуцима бори, а не да одустане.

Фото: Инстаграм принтскрин/марија_булат

 

- Деца и очи моје мајке су ме терале да се борим. Њена туга када мене види такву... Моменат када смо возили децу у колицима, као да их забављамо на мору. Кад је син кренуо да ми пада на ивичњак, а моје тело није могло да одреагује. Нисам могла да се савијем и да му помогнем, мислим да се није повредио само зато што је гледао у мене и дочекао се на лактове. Сва та жеља да идем са њима у парк, да тренирам, да се бавим спортом, да изађем са својим мужем, да осванем и да кажем мами да сам добро, да ми није ништа... То ме је натерало да се борим - истакла је Булатова жена.

Суицидне мисли, како каже, никада није имала, ни у најтежим моментима борбе.

Фото: АТА имагес

 

- Физичке ствари обавља тата, али ја сам стално уз њих. Не смем да посустанем, некад ми је тешко, али борим се, идем на терапије. Битно ми је да сам жива својој деци, макар и у колицима. Тада знаш на чему си. Научиш да живиш тако. Ако се у глави предаш, никоме ниси добар. Никада нисам помишљала о суициду, ни у тим тренуцима - рекла је Марија Булат и открила шта јој лекари предвиђају.

Рекли су кад престане да ме боли, то што ме је онеспособљавало да ходам, те фрактуре, то ће значити да оне зарастају. Тек треба да дођем до правих терапија, биће то мукотрпно, али нисам ни прва ни последња - истакла је она.

Најтежи тренутак био јој је када јој је другарица, која је иначе докторка, рекла да је њено стање неизвесно.

- Када ми је пријатељица која је докторка рекла: "Не знам шта да ти кажем, наредна 72 сата су неизвесна", то ми је било најтеже. Код њих постоје само две речи - стабилно и нестабилно. Ја нисам ни свесна још увек шта сам прошла - дрхтавим гласом испричала је Марија Булат, супруга нашег познатог певача, у емисији "Живот пише".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".