Певач Раде Јоровић сада живи од пензије која је 30.000 динара, а некада је, како је сам испричао, на прославама зарађивао велики новац.

- Мало сам аванзовао у међувремену. Сада примам 30.000 - рекао је певач кроз смех, који је донедавно примао пензију од 25.000 динара и наставио:

- Али добро, ја имам мало тантијема од извођачког права, има мало и концерата па се скупи довољно. Увек се сетим и кад имам и кад немам ко сам био и ко сам сад. Само се сетим оне фазе кад сам био нико и ништа и кажем: полако. Све ће бити. Е сад докле ћу да живим не знам. Хвала Богу нека буде 105 па опет - каже певач.

Певач Раде Јоровић причао је раније да је некада на прославама зарађивао и по 50.000 марака.

Фото: РТС принтскрин

 

 

- Јако сам лоше прошао са пензијом, али не могу да се жалим јер сам хвала Богу дочекао пензију. Колика је - толика је, битно да је дуго користиш. Оно што сам ја плаћао годинама, на крају сам добио неких 25.000 динара. Добио сам статус истакнутог уметника, али нажалост нисам пензионисан као уметник, већ као занатлија. Ја сам уплаћивао сам себи у нади да ћу једног дана добити ту националну пензију. Видео сам кад је држава расписала конкурс, да је конкуренција велика, тако да ће се ту умешати свега по мало, можда ће бити и политике, ко зна... Ко буде јачи, тај ће победити, као и увек... Иза мене нико не стоји, само мој рад, али има колега, који су на разне начине дошле до ње - каже Раде за Курир, те додаје да му је драго што Лепа Лукић има три пензије од скоро 2.000 евра месечно.

- Чуо сам да Лепа има ту националну пензију и још две, хвала Богу кад може да је користи. Ја сам цео живот и каријеру провео помажући другима, кад је требало да извучем свој просек, можда је требало да уплаћујем више и сад бих имао више. Али, ја сам живео у турбулентном времену, када се много хуманитарно радило, али не жалим, јер ми је драго да сам могао да помогнем другима. Увек сам скромно живео, довољно ми је 25.000 динара. Имам и мало примања од тантијема као аутор и кантаутор, а понекад одрадим неку тезгу и ја сам задовољан - признао је Јоровић.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ PGP RTS - Zvanični Kanal

 

 

Певач није знао који је то највећи хонорар који је добио за своју чувену песму "Жене воле официре".

- Не знам заиста, ја сам радио велика весеља, некад сам био краљ свадби и весеља. Нису то биле неке велике цифре, као што се сад надувавају у јавности. Превише измишљају, спомињу 100.000 евра или марака, то је све лаж. Сећам се једне свадбе, било је нас 50 музичара и певача, прешли смо тад 50.000 марака, али смо сви делили по рангу. Те приче мог колеге Ере Ојданића да је на свадби у Ритопеку зарадио 110.000 марака, то је његова шала, ја у то не верујем. Можда је мало заборавио (смех). Сви би то волели, али није тачно то - завршио је Раде.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: