Уштипци су омиљени доручак већини људи, а оне које су спремале наше баке остале су дубоко урезане у наше сећање - меки и шупљикави.

Штедња је била важна, па су уштипке правиле од теста које су замесиле за обични бели, кисели хлеб. Док би тесто квасило за хлеб, оне би одвојиле малу количину и пржиле је на врелој масти. Тесто никад не би упијало велику количину масти па уштипци никад нису били масни.

Фото: Принтсцреен Yоутубе Хоме китцхен wитх Даннy

 

Ево шта је потребно:

  • Брашно
  • Вода
  • Со
  • Квасац

Припрема: У дубљу чинију ставите брашно и со и квасац. Измешајте, па врућом водом и варјачом умесите тесто које је лако за мешање. Не мора бити тврдо, али никако не сме да буде ретко.

Оставите да накваси, па када се ухвате мехурићи, тесто опет прекувајте, а један део довојите за уштипке.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".