Пре неколико дана, на снимању прве емисије нове, 17. по реду сезоне, идејни творац такмичења Саша Поповић открио је нова правила.

Уведена су нова правила која ће сигурно променити ток и динамику такмичења, а Поповић је на самом почетку емисије објаснио гледаоцима како ће од сада изгледати Звезде Гранда.

- Ја сам супер и једва сам чекао да кренемо са новом сезоном, седамнаестом по реду. С обзиром на то да смо прве аудиције кренули 2003. године, значи да је сада двадесет година "Звезда Гранда". Сада следе нова правила која никада нису била за ових двадесет година. Објаснићу брзо, али ће гледаоци већ укапирати сами после првог, другог пара. Ове године имамо изабране кандидате, то су они кој су се већ такмичили, али никада нису дошли до финала. Њих има 32, дакле то су изабрани кандидати и сваки од ментора по 4 кандидата, два мушка, два женска. Два су сами бирали, док су друга два добили од продукције. Тим кандидатима ће се супротставити изазивачи, а њих има 96. Заправо 48 мушкараца и исто толико девојака - рекао је Сале на самом почетку и додао:

Фото: АТА имагес

 

- Оно што је битно је да мушкарци могу да изазивају само мушкарце, а девојке су против девојака. Што се тиче оцењивања, сваки члан жирија може да гласа само за једног. Имамо изабраног и изазивача и тај који победи остаје у емисији, а онај који је изгубио иде у бараж. Оно што је такође новина је да сваки члан жирија може да прича само 30 секунди. И да, сваки ментор ће у свакој емисији седети на другој позицији, а то одређује тастер.

Изазивач и изазвани боре се за опстанак у такмичењу, а Саша је открио да он у једном тренутку може да изједначи број гласова и да ментора доведе у могућност да бира између два певача.

- Нови кандидат, тј. изазивач је овим тастером изабрао кандидата под бројем 7, Цециног кандидата и један од ова два такмичара ће остати као изабран а други иде у бараж и у неким следећим емисијима може да буде изазивач. Резултат, као што сам рекао још на почетку, гласа се искључиво за једно кандидата након певања. Само у случају ако је резултат 4 према 4 ја могу својим тастером да изједначим и тако дам ментору могућност да одреди ко остаје, а ко иде у бараж - објаснио је Саша.

БОНУС ВИДЕО: