- Данас замало још једна трагедија са срећним завршетком овог пута у Ханиотију. Старији човек, српски туриста иначе непливач ушао је у море. Мало се више опустио, и струја га је однела 30 метара од обале - пише Дејан у групи "Грчка инфо".

Како овај човек даље наводи, трагедија је избегнута захваљујући храбром младићу из Србије.

- Све заслуге и похвале дугујемо човеку Драгану Вукашину такође туриста из Србије иначе мом комшији у вили! Па, комшо хвала на једном спасеном људском животу - закључио је он.

Трогодишње дете струја одвукла од обале

Иста ситуација десила се овог јуна када је у Ханиотију ветар двогодишњег дечака из Србије однео више од два километра од обале док је био на гуменом чамцу, објављено је у групи "Никана" на Фејсбуку.

Неколико људи, укључујући и родитеље, узалуд су пливали како би дошли до дечака, јер се дете све више одаљавало од обале. На крају се видела само тачка у даљини. Након 30 минута агоније и дозивања у помоћ свих који су у том моменту били присутни, човек на скутеру је дошао до детета и извукао га на обалу.

На крају се све добро завршило, а апелује се на родитеље да гуму на којој су деца држе, јер их ветар или морска струја могу однети далеко. Дечак је жив и здрав враћен на обалу забринутим родитељима.

БОНУС ВИДЕО:

САМО ЗА НАЈХРАБРИЈЕ: Кинез покушао да обори светски рекорд

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".