Реља Поповић и Стефан Цвијовић Цвија једва су извукли живу главу пре 13 година, када су били мета напада разјарене руље, која их је напала после једног наступа.

За овај инцидент се вероватно никад не би ни сазнало да сам Цвија није причао о томе у једном подкасту. С њима је том приликом био и Влада Матовић, који је с Рељом био члан тадашње популарне групе Елитни одреди.

- Пре 13 година, 2010, Рељу и мене су пребили у Србији, баш су нас "отворили". То се десило после наступа, тад смо ишли сами и излазили смо из клуба. По полицијском извештају, било их је око 60. Баш су нас били изломили. Влада Матовић је збрисао, успео је некако да се прогура. Мислим да су пикирали Рељу и мене. То је најгора ствар која нам се десила. Ми смо тад завршили у болници. Мени су сломили нос, а Рељу су баш добро изударали. Ударали су нас и флашама, и овим, и оним... Срећом, нико нас није угрозио, да нам оде нека вена или артерија. Све је то за наук - открио је Цвија у подкасту Хајптјунс.

Иначе, ово није први инцидент у којем је Реља извукао дебљи крај. Две године пре овог догађаја, када је имао свега 19 година, испред средње школе у коју је ишао упуцан је у стомак, након чега је хитно превезен у Ургентни центар с тешким телесним повредама. Милош Ивановић, познатији као Мишко Пацов, који је из револвера пуцао у Поповића, одмах је ухапшен због покушаја убиства, а затим и осуђен на шест и по година затвора.

Како би му спасли живот, Рељи су лекари одстранили један бубрег и слезину. Дуго је крио ожиљак који има преко стомака, али временом је стекао самопоуздање и он му више не представља проблем.

- Тог 22. маја 2008. године био сам у кафићу с другом и две другарице. За столом поред нас седео је неки човек, који је имао четрдесетак година. Био је видно пијан. Све време је добацивао мојим другарицама, тражио је од њих да му играју на столу, на шта сам ја реаговао - испричао је својевремено Реља за медије.

- Током вербалне расправе у којој сам бранио своје другарице, конобарица нам је рекла да изађемо из локала јер мора да затвори. Кренули смо напоље и он је у том тренутку извадио пиштољ и наслонио ми га на главу. Не знам ни сам како сам успео да спустим оружје, само се сећам стравичног бола у пределу стомака. Пао сам на земљу и изгубио свест. Пробудио сам се у Ургентном центру. Десет дана сам био у шок-соби под 24-часовним надзором медицинског особља. Морали су да ме оперишу јер је метак повредио виталне органе - истакао је музичар.