Крег Тајли, директор Аустралијан Опена, рекао је да би давање имена "Новак Ђоковић" једном од стадиона у Мелбурну било нешто за шта би се заложио.

Новак је први тенисер са десет титула на поменутом турниру, а досад се у Србији и у свету постављало питање како ће се Аустралијан опет "одужити" Новаку?

- Ви сте други човек који ме је то данас питао. Одлука и именовање стадиона нису моја или одлука Тенис Аустралије. Доста људи то не разуме. За разлику од Вимблдона, Ролан Гароса и УС Опена, који поседују све што се налази у њиховим комплексима, наше зграде поседује Влада Викторије и ми их изнајмљујемо. Не поседујемо их и они инвестирају у њих - казао је Тајли за подкаст "Рок ен Рол Тенис".

Они, из тениске федерације, желе да учине нешто по том питању.

Фото: Танјуг/АП

 

 

- Негде у септембру или децембру се ми усељавамо, одрађујемо све што се самог догађаја тиче и негде до средине фебруара се поново иселимо. Онда се ту одржавају концерти и остале манифестације. Тада ни не видите стадионе и терене. Желимо да имамо нешто наше, јер би у том случају имали простора за више тениских активности током године - навео је Тајли, а онда и прокоментарисао и евентуални моменат у којем би се десило да Ђоковић има стадион који је добио име по њему.

- Да, власти раде добар посао како би се инфраструктура синхронизовала, то је величанствено. Давање имена арени би била комбинација која би могла да се догоди. Свакако бих био за то да се таква част укаже Новаку на неки начин, за невероватна достигнућа у Аустралији - закључио је Тајли.

БОНУС ВИДЕО: