Певачица Вања Мијатовић је своју каријеру започела у музичком такмичењу "Звезде Гранда", а иако је годинама на јавној сцени, мало ко зна детаље о њеној породици. Вања је рођена у Краљеву, потиче из музичке породице, пре такмичења певала је у бенду свог оца Радослава Мијатовића.

Он је 2012. године стигао до финала у музичком такмичењу „Никад није касно“, а његов син, Вањин брат, јесте Владан Мијатовић, познати џез пијаниста, композитор и филмски композитор који је годинама живео у Њујорку, а већ дуже време живи у Лос Анђелесу.

Фото: З. Јовановић Мачак

 

- Брат је магистар џез клавира, он данас ради и филмску музику, живи у Лос Анђелесу, пре тога је живео у Њујорку, он је мој узор за све у животу. За храброст, за таленат, веујем му када је у питању суд о мојим песмама, он ми је и брат и саветник и све. Тата нас је увео у свет музике, он се бави музиком преко 40 година и данас свира. Мајка нам је увек била подршка, никада се није бунила, у то време је било шкакљиво да се женско дете бави музиком, али нас је тата пустио да се сами одлучило, никада нас није вукао за рукав. Једва смо чекали да идемо са њим, то је спонтано у мом животу и верујем да је то дар од Бога.Иначе, Вања је шест месеци живела и радила у Бечу.

Фото:АТА имагес

 

- Јесте, после изласка из татиног бенда сам отишла. Мој брат је и даље био у Србији тада, мени је то деловало као добра прилика да научим још нешто, деловало ми изазовно и то сам урадила. После су били фестивали и други бендови, волим што сам цео живот била окружена другим музичарима - истакла је она.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".