Несрећа са возилом догодила се у понедељак када су војници кренули ка зони за обуку Јукон у близини Салче, на око 48 километара удаљености Фербанкса, наводи се у саопштењу 11. ваздушно-десантне дивизије, а преноси АП.

Портпарол војске Џон Пенел рекао је да је возач изгубио контролу над возилом на земљаном путу који је улазио у област за обуку, због чега се велико транспортно возило преврнуло, а у тренутку несреће у возилу се налазило 17 војника.

Повређени војници пребачени су у болницу Фербанкс, а двојица са најтежим повредама пребачени су хеликоптером у медицински центар Провиденс у Енкориџу.

- Ми смо тесно повезана група, тако да тренутно цела 11. ваздушно-десантна дивизија тугује и спрема се да пружи сву потребну подршку породицама преминулих и да помогне онима који су још у болници, и да се носи са њиховим повредама - рекао је Пенел.

Војска је покренула истрагу о узорцима несреће, а како је било смртних случајева, Центар за борбену спремност војске из Алабаме такође ће послати истражни тим.

У априлу тројица војника су погинула на Аљасци у судару два војна хеликоптера.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".