Идејни творац серије "Село гори, а баба се чешља" Радош Бајић, гостујући у емисији "Кец на једанаест", поносно је говорио о својим пројектима, посебно о филму "Хероји Халијарда" чија је премијера заказана за 10. октобар.

Фото: В. Данилов

 

 

Иако се од овог филма очекује много, Радош истиче да је и даље најпоноснији на серију "Село гори, а баба се чешља", која у својим репризним терминима протеклих десетак година, обара све рекорде.

- Серија је и оне неверне Томе, уверила да је то прича о доброти и љубави. Која говори о једној Србији која, нажалост, нестаје. Прича о људима који живе у сливу западне Мораве и имају своје муке, радости, али упркос свим потешкоћама, теже за љубављу и добрим. Моје опредељење и теме којима се бавим, а то карактерише моју каријеру већ 50 година, је да људи преиспитују своје одлуке и постану што бољи људи.

Foto: Printskrin/Jutjub/ SuncePortal

 

 

Према Бајићевим речима, "Село гори" најгледанија српска серија свих времена. Она је и најдужа ТВ серија која има 101 епизоду.

- Те поруке су препознатљиве, људи су се везали за то. Село гори је моје животно дело - каже Радош.

Он напомиње да је на пројекту "Хероји Халијарда" је радило 480 људи. Игра преко 120 глумаца међу којима су: Жарко Лаушевић, Петар Божовић, Нела Михајловић, Никола Ракочевић, преко 30 америчких и енглеских глумаца.

- Ово је филмско остварење које у својој бити има велико хумано дело, а то је да су српски сељаци 1944. спасли преко 500 савезничких пилота, чији језик нису познавали.

 

 

- Направио сам најбољи филм који сам умео. Много сам урадио. Ово није најава да ћу да одем, не заричем се, али много је важно и значајно како ће Србија да види филм и како ће да га доживи. Нисам радио филм за Оскара, ни за елитне критичаре, радио сам филм за српски народ, али и за све људе који желе да га погледају и који ће у њему да препознају идеје хуманости, племености, доброте. Надам се да ће након пројекције у биоскопа мало прелистати свој живот и сопствене животне вредности. Волео бих да после "Халијарда" верујем да ће људи бити бољи - закључио је Радош Бајић.

БОНУС ВИДЕО: