Начелник штаба Цивилне заштите Осијека Драган Вулин изјавио је новинарима на месту догађаја како је пожар, који је плануо иза поноћи, када се говори о осјечком подручју, до сада незапамћених размера.

Ватром је захваћена ускладиштена пластика на више хиљада квадратних метара, пожар још увек није под контролом, а јутрос се проширио и до производног објекта компаније.

На терену су јавне ватрогасне јединице Осијека и Белог Манастира и чак 21 Добровољно ватрогасно друштво, с подручја Осијека и околине.

Вулин је замолио све грађане Осијека и околине, да што мање бораве на отвореном. Стање није толико алармантно да не смеју да излазе, али они који имају проблема с дисајним органима, нека се чувају, а сви нека затворе прозоре на својим објектима, због могућег штетног деловања гасова, услед изгарања пластике, додао је.

 

 

Ветар за сада дим не носи према Осијеку, али свакако треба бити опрезан, поручио је Вулин.

Истиче како пожар још увек није под контролом, али с обзиром на све ангажоване ватрогасне снаге верује да ће врло брзо бити локализован.

Фoто: Фејсбук принтскрин/Dragan Vulin

 

Фoто: Фејсбук принтскрин/Dragan Vulin

 

За сада нема повређених особа, било је неколико мањих интервенција Хитне помоћи према ватрогасцима, који су били изложени веома високој температури, рекао је Вулин.

 

 

 

 

У самом погону било је разних ускладиштених гасова и запаљивих течности, који се користе у процесу производње и прераде пластике, па смо од самог почетка гашења имали изазов како то изместити, и то је премештено на сигуран део, који није захваћен пожаром, истакао је Вулин.

Напомиње како тачан узрок пожара још није познат, а ватра је букнула даље од производног погона, на спољном одлагалишту пластике.

БОНУС ВИДЕО:

(Курир/Јутарњи лист)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".