Прави рат почео је између те земље и Палестине чије су јединице копнено и преко ваздуха напале израелске градове и насељена места. Испаљено је на хиљаде ракета, језиви снимци круже друштвеним мрежама.

Немања Љубисављевић (26) стигао је овог лета у Изреал из новосадске Војводине, а са екипом Макабија потписао је вишегодишњи уговор.

- Хвала вам што сте се јавили. Живим у Хаифи, тако да за сада нема никаквих проблема овде. Ми смо на северу земље. Осећа се напетост, али мере су предузете да смо сви сигурни. Колико видим људи су нормално крећу на улицама града Хаифе - рекао је за Курир Немања Љубисављевић.

Центар и југ Израела су под снажном ракетном ватром, због непрекидног и широког напада из Газе, а број мртвих и рањених се повећава из часа у час. самим тим, нормално је да нико у Изреалу и не помишља на спортска дешавања.

- У сталној сам комуникацији са људима из клуба, видећемо шта ће се догодити у наредним сатима. Ако се ситуација не смири, клуб ће предузети све могуће мере да нам обезбеди повратак кући на одређени период, док се све ово не заврши.

Немања Љубисављевић открива да се прави рат води на југу Изреала.

- У Тел Авиву је гора ситуација. Неки клубови су пустили странце да оду кућама већ данас, а неки су остали. Видећемо шта ће бити.

У контакту је са породицом у Србији.

- Чуо сам се са својима, није им пријатно због свега овога, али надају се најбољем. Верују да ће се смирити или да ћу доћи кући у најгорем случају.

Неколико је српских фудбалера у првој и другој лиги Израеал. Држе се заједно.

- Нема нас много. Чуо сам се се пар играча. Код њих је такође мирно, али исто тако прате ситуацију и гледају шта ће бити, односно да ли ћемо морати ускоро да напустимо земљу - открио је Немања Љубисављевић.

БОНУС ВИДЕО:

(Курир спорт)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".