Јелена и Новак Ђоковић често су у центру пажње због свог стила живота као и начина васпитања деце. О томе, као и о свом односу говорили су на недавном догађају, који су организовали у престоници.

Фото: Профимедиа

 

 

- Пре него што смо постали родитељи, раним развојем деце смо се бавили кроз нашу фондацију. Ту смо стекли неке заједничке увиде у то како треба васпитавати децу, односно каква пажња је њима неопходна да би се развили у здраве људе. Као одрасли људи свако је на свој начин учио шта њему прија и како верује да треба да се води здрав живот. Ми као партнери често причамо о томе. Наравно да имамо и слагања и неслагања, то је природно. Трудимо се да научимо да конфликте решавамо на конструктиван начин и да различита мишљења буду уважена са поштовањем. Мислим да смо до сада то добро савладали као партнери, али и као родитељи - објаснила је Јелена.

Фото: Профимедиа

 

 

Новак је у разговору са припадницима седме силе истакао да се са супругом неретко мимоилази у мишљењу.

- Не слажемо се сигурно у свему и као што је и Јелена рекла, то је поента за сваки однос, брак, породицу. Када смо постали родитељи, ми смо некако оживљавали онај начин васпитања на који су се наши родитељи ослањали, како смо ми провели детињство и како смо ми васпитавани. То је просто укорењено у наш генетски код, а то се после одражава и на наш начин родитељства, и наравно да је битно имати свест о томе да се потрудимо да будемо још бољи него што су наши родитељи били према нама. Суштина је фондације да се продубљује ова тема која је веома осетљива. Потребно је бити отвореног срца и ума, а грешке у родитељству сви правимо, на крају на грешкама се и учи - истакао је најбољи тенисер света.

Фото: Профимедиа

 

 

На питање да ли су већ сада као родитељи увидели одређене грешке у васпитавању деце, те да ли су их размазили, Ђоковић је одговорио: 

- Мислим да би био велики проблем да не видимо грешке. Грешака заиста има много, али није грешка размазити дете. Мислим да је неопходно да се што више прича о овој теми, а онда стварамо један заједнички приступ родитељству који је за друштво и наше поднебље прихватљив. Суштински морамо томе да се прилагодимо.

Новакова фондација довела је у Србију по први пут светског стручњака у области раног развоја, стреса и болести зависности Габора Матеа.

БОНУС ВИДЕО: